07.10.2015

Home
Ankomst
Regioner
Costa Smeralda
Alghero
» Stintino
» Asinara ön
» Sassari
» Bosa
» Viktiga högtider
Olbia
Cagliari
Årstider och klimat
Om Sardinien
Segelcharter
Golf
Alghero

Den lilla kuststaden Alghero är en underbar turistort under hela året tack vare dess smågator, gamla stad, affärer och närhet till strand och hav. Staden är speciell på Sardinien med sina influenser både från Katalonien och Sardinen och detta gör den till en lite annorlunda semesterort. Ett exempel är att gatuskyltarna har Katalanska namn. Staden är belägen på en liten udde som omgesav vatten på tre sidor. Nåt som man inte ska undgå är att besöka är ”Torre dell´Espero material ”, Santa Maria katedralen och även ”via Principe Umberto” som har historiska ”Casa Doria” från 1600-talet. Förutom allt detta, så erbjuder Alghero en speciell och annorlunda matkultur: Färsk hummer, svärdfisk erbjuds alltid på bra restauranger som lunch-speciallitet, men kan även inhandlas på den pitoreska marknadenKusten som Alghero ligger vid heter ”korallkusten ( Riviera del Corallo) och namnet kommer just från den fantastiska Sardinska röda korallen som finns i området.

Det var först när sommar residendet av Savoia ”Las Tronas” började byggas runt 1900 som Alghero började som turist stad. Alghero omges av många berömda och fantastiska stränder som t.ex Le Bombarde, en populär sandstrand bara några kilometer från norra Alghero.


Trenino Verde (Lilla gröna tåget)
Ta en tur med det lilla gröna tåget som har ett gammalt ånglok.Alghero –Sassari-Nulvi – Tempio Pausania-Palau.
Anghelu Ruju Necropolis

Ligger Mellan Sassari och Alghero, ca 9km från Alghero. Detta avlägsna nekropolis är från den förhistoriska perioden då Ozieri kulturen fanns. Det finns 36 gravar med stiliserade glashorn över varje ingång.


Nuraghe Palmavera
Viktig Nuragh nära Alghero med en rund hydda och ring-format sten podie längs insidans vägg.
Neptunus grottor
Imponerande kalkstensgrottor, som nås via båt eller gångväg nerför ett stort antal trappsteg.
Capo Caccia
168 meter höga kalkstensklippor, norr om Alghero.
Kännetecken för Alghero
Katalanska gatskyltar och kök, som t.ex Aragosta Alla Catalana, (hummer med sås från dess safter, ägg, olivolja och citron).


© sardinien.com - info@sardinien.com - by mmv.net
This Web site is managed with UpdateDoneHotell och semesterlägenheter i Alghero och Sassari

Semesterlägenheter i Alghero och Sassari:
holidays-in-sardinia.com
ferien-in-sardinien.com

Hotell i Alghero och Sassari:
holidays-in-sardinia.com
ferien-in-sardinien.com