06.10.2015

Home
Ankomst
Regioner
Årstider och klimat
Om Sardinien
Segelcharter
Golf
Välkommen till Sardinien.com

Välkommen till Sardinien.com- din virtuella reseguide för Sardinien. Här ges info om Sardiniens bästa turisorter och resmål och dess stränder, sevärdheter, högtider, traditioner och annan viktig information.


Cagliari: Sardiniens huvudstadCagliari är Sardiniens huvudstad och ligger längst ner på södra Sardinien, vid Golfo degli Angeli. Cagliari fick sitt namn av Feniserna som kallade den Kalaris (bergig stad) och redan under det 8e århundradet före kristus började man använda staden som en viktig hamn i medelhavet. I Cagliari hittar man medeltidsområdet, Castello, som stadsdelen heter. Det är den äldsta delen och här finns gamla stadsmurar, imponerande vakttorn, trånga gränder och storar utsiktsplatser.

Sen finns det lite närmare hamnen ett område som heter Marina. Här hittas de bästa resturangera, Italienska och även det Sardinska köket (via Sardegna) och på via Manno och via Garibaldi hittar man shoppinggatorna. En annan sevärdhet är också de laguner (Santa Gilla och Molentargius) där Cagliaris berömda flamingor bor och häckar. Till sist ska man också besöka Cagliaris enormt långa (1.5 mil) sandstrand Poetto.


Alghero

Den lilla kuststaden Alghero är en underbar turistort under hela året tack vare dess smågator, gamla stad, affärer och närhet till strand och hav. Staden är speciell på Sardinien med sina influenser både från Katalonien och Sardinen och detta gör den till en lite annorlunda semesterort. Ett exempel är att gatuskyltarna har Katalanska namn. Staden är belägen på en liten udde som omgesav vatten på tre sidor. Nåt som man inte ska undgå är att besöka är ”Torre dell´Espero material ”, Santa Maria katedralen och även ”via Principe Umberto” som har historiska ”Casa Doria” från 1600-talet. Förutom allt detta, så erbjuder Alghero en speciell och annorlunda matkultur: Färsk hummer, svärdfisk erbjuds alltid på bra restauranger som lunch-speciallitet, men kan även inhandlas på den pitoreska marknadenKusten som Alghero ligger vid heter ”korallkusten ( Riviera del Corallo) och namnet kommer just från den fantastiska Sardinska röda korallen som finns i området.

Det var först när sommar residendet av Savoia ”Las Tronas” började byggas runt 1900 som Alghero började som turist stad. Alghero omges av många berömda och fantastiska stränder som t.ex Le Bombarde, en populär sandstrand bara några kilometer från norra Alghero.


Olbia

Den moderna och livliga staden Olbia var länge känd som ”den glada staden” av Grekerna och den är även känd över hela världen för att den ligger nära Costa Smeralda. Staden är belägen nära en naturlig bukt vars kanter gränsar till öarna Tavolara och Molara. Olbia fungerar som huvudförbindelse mellan Sardinien och det Italienska fastlandet med sin flygplats och färjeterminal (Olbia-Isola Bianca), och tågförbindelse till Porto Torres och Cagliari. Från Olbia finns även vägförbindelser till Nuoro och Cagliari (motorväg SS131), Sassari (landsväg SS199-E840), Tempio Pausania (SS127), and Palau (SS125).


Smaragdkusten - Omgivning och ställen

Porto Cervo: Den exklusivaste semsterorten längs Smaragdkusten. Bebos endast under sommar månaderna. Sen 70 talet har detta område haft den lite rikare turismen som marknad. Området särskiljer sig med speciell arkitektur med runda valv, låga byggnader och pastellfärgade husväggar.Liscia di Vacca, Capriccioli, Cala di Volpe och Marina di Portisco är små turistanläggningar med lyxiga hotell och lägenhets områden. Marina di Portisco är en liten småbåtshamn med en romantisk atmosfär. Porto Rotondo är en lyxig semesterort med småbåtshamn som vätter mot Golfo di Marinella i den södra änden av Smaragdkusten.San Pantaleo är en liten bergsby som var näst intill okänd till slutet av 60 talet. Idag är San Pantaleo en charmig liten stad där många internationella konstnärer bor.


Klimatet

Klimatet är subtropiskt. Sardinien har långa, torra sommrar och milda, fuktiga vintrar med snö i bergsområdena.

Medeltemperaturen ligger mellan 14 C och 20 C, och under sommar-månaderna stiger temperaturen, speciellt runt kusten till runt 30 C. I inlandet kan sommar temperaturen nå så högt som 40 C. Under vintern  ligger medel tempeaturen på 8 C, men i bergs områdena kan den sjunka under nollstrecket. Vår och höst temperaturerna ligger mellan 13 C och 16 C.
© sardinien.com - info@sardinien.com - by mmv.net
This Web site is managed with UpdateDoneSemesterlägenheter på Sardinien

holidays-in-sardinia.com
ferien-in-sardinien.com


Hotell på Sardinien

holidays-in-sardinia.com
ferien-in-sardinien.com